Què hi ha a la sabana africana?

La setmana passada, els caragols hem viscut una experiència molt especial: la nostra primera visita guiada al Bioparc de València! Va ser una aventura emocionant on ens vam convertir en xicotets exploradors de la sabana africana.

Durant el recorregut, els xiquets i xiquetes van poder observar de prop molts animals que només havíem vist en contes… Amb l’ajuda de la nostra guia i de les nostres mestres, vam aprendre moltes coses interessants sobre cadascun d’ells. Vos contem algunes dades curioses sobre els animals que vam visitar:

Rinoceronts: Ens va impressionar la seua gran mida i el seu banyó. Sabíeu que el banyó està fet de pèl molt compactat?

Pèlicans: Estos ocells tenen un bec enorme amb una mena de “bossa” que els serveix per a pescar. A alguns els vam veure relaxats a l’aigua, mentre altres caminaven amb el seu peculiar pas.

Zebres: Vam aprendre que, igual que les nostres empremtes dactilars, les ratlles de les zebres són úniques i no hi ha dues zebres amb les mateixes ratlles. A més, van en grup i amb les seues ratlles confonen els insectes i els depredadors.

Gaseles: Eren molt elegants i ràpides. Vam descobrir que viuen en ramats per a protegir-se millor. A més, al Bioparc compten amb una espècie de gasela (gasela Mhorr) que ja no es pot trobar en la natura. Vos la mostrem en la imatge.

Mangosetes: Estes xicotetes criatures anaven en grup i es movien sense parar. Són valentes i s’enfronten fins i tot a animals més grans que elles, com ara serps verinoses, ja que el seu verí no els afecta.

Lleó i lleones: Vam veure al “rei de la selva” descansant a l’ombra. Les lleones, més actives, s’encarreguen normalment de caçar. Ens va impressionar la seua cabellera i la seua gran mida!

Jirafes: Les més altes del Bioparc! Ens va encantar veure com feien servir el seu llarg coll per a arribar a les fulles dels arbres. També vam descobrir que la seua llengua és blava i molt llarga.

Elefants: Vam acabar el recorregut saludant estos gegants tan tranquils. Vam aprendre que usen la trompa per a agafar menjar i aigua, les orelles els ajuden a regular la temperatura corporal, i l’embaràs pot durar fins a 2 anys.

Va ser una jornada plena de descobriments, rialles i molta il·lusió. Els xiquets i xiquetes van gaudir moltíssim veient els animals en un entorn tan especial i natural. També vam aprendre la importància de cuidar el planeta i respectar tots els éssers vius.

Alumnes de 3 anys